2D animasyon videolarında prodüksiyon tanımını yapacak olursak hazırlanan bütün her şeyin bir araya getirilmesi sonucu sahnelerin oluştuğu, yani animasyonların yaratıldığı zaman dilimi, süreçtir. Bu zaman diliminde; ortam, yani sahne oluşturulur, kullanılacak karakter aktiviteleri bir bir oluşturulur, arka plan güzelleştirilir, taslaklar kağıda dökülür ve hazırlanır, 2D animasyonun kopyası çıkartılır, Karakterlerin ve ortamın hareket ettiğini göstermek için çizimler arası hareketi gösteren kareler, yani "inbetweening" eklenir, yardımcı uygulamalarla veya yazılımla çizimler renklendirilir, birleştirilir ve dışa aktarma, yani render alma işlemi başlatılır.
2D Animasyon Prodüksiyonu İçin Pozlama
Monomotion Studio ekibi sahnelerin nasıl olacağını gösteren talimatları içeren bir pozlama sayfası kullanırlar çünkü her şeyi bir araya getirirler.
Pozlama sayfası 5 bölüme ayrılır;
1. Aksiyon ve zamanlama
2. 2D Animasyon Katmanları
3. Diyaloglar, Sesler ve Müzikler
4. Ortam, Yani Arka planlar
5. Bakış Açısı
2D Animasyon Videolarında Tracing ve Inbetweening Nedir?
2D animasyon video taslağı Monomotion Studio ekibi tarafından oluşturulduğunda, oluşturulan 2D animasyon videosunun temizlenmesi ve parlatılması gerekir. Bu olaya ise "tracing" adı verilir. Bu birkaç yolla yapılabilir. Direkt olarak aynı katman üzerinde veya yeni bir katman üzerinde farklı renklerle yapılabilir.
Ara doldurma işlemi, yani "inbetweening" ise iki kare arasına fazladan çizimler ekleyerek daha net bir animasyon 2D Animasyon videosu eklemek için yapılır. Örnek verecek olursak koşan bir adam çizdiğinizde başlangıç noktası ile bitiş noktası arasına kare çizmeniz gerekir.
Bu içeriğimiz ilginizi çektiyse "İşletmem İçin YouTube Kanalı Oluşturmam Gerekir mi?" isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.
留言