top of page

2D ve 3D Animasyon Videolarının Üretim Sürecindeki Farklar Nelerdir?

Güncelleme tarihi: 24 Oca 2022

2D ve 3D animasyon videoları doğaları gereği farklı kullanım alanları ve üretim süreçleri ortaya çıkarmaktadır.


Siz de animasyon dünyasını merak edenlerdenseniz, Monomotion Studio olarak animasyon videolarının üretim sürecindeki farkları anlatacağız.


.Başlamadan önce, size 2D ve 3D animasyonun basit bir tanımını verelim:


2D animasyon genellikle düz, iki boyutlu bir çizimdir. 2D animasyon süreci, iki boyutlu dünyada karakterlerin, storyboard'ların ve arka planların oluşturulmasını içerir. Basit eskizlerden başlar ve ayrıntılı tasarımlara ve görüntülere dönüşür.


3D animasyon ise üç boyutlu bir uzayda dijital ortamda karakter veya resim oluşturma işlemidir. 2D'den farklı olarak 3D'de hareketler sınırsızdır, size görüntüleri veya karakterleri her açıdan gösterir.


2D ve 3D Animasyon Videoları


Revizyon Yapma Zorluğu

3D animasyonların daha gerçekçi ve daha canlı göründüğü konusunda hemfikiriz. Ama 3D animasyonlara herhangi bir revizyon yapmak da daha zordur. Çünkü 3D animasyon üretimi bazı mekanik işlemler aracılığıyla yapılır.


Modelleme, Doku, Animasyon, Aydınlatma ve Rendering bu işlemlerden bazılarıdır. 2D animasyon üretiminde bu mekanik işlemler çok daha basittir. Basit olanın revizyonu da her zaman daha kolaydır.


Üretim Süreci

2D animasyonlarında, üretimden zaman kazanmak için daha "esnek" bir çizim yöntemi kullanılırken, 3D animasyonlarında ise, üretim için tam bilgisayarlaştırma kullanılır ve bu da onu daha karmaşık hale getirir. 2D animasyon genellikle karakterin yalnızca bir açısını görebileceğiniz düz ve derinliksiz animasyon gösterirken, 3D animasyon ile karakteri her açıdan görebilirsiniz. Her iki animasyonun da kaliteli animasyon üretmesi zaman alır, ancak daha ayrıntılı sonuca ulaşmak için gereken karmaşıklık nedeniyle 3D animasyon daha fazla zaman alır.


Animasyonların Kare Hızı

2D videoları ile 3D videoları arasındaki bir diğer fark ise kare hızlarıdır. Bunu en bilinen adı ise “fps”dir.


2D için kare başına düşen görsel de minimal tutulabilir. Çok fazla hareket olmadığında saniyede sadece 2-3 kare çizerek bir sonuca ulaşabiliriz. 3D animasyonlarda ise karakterler canlı ve dinamik görünmelidir. Bu da en ufak hareket için bile saniyeye çok sayıda kare çizmek anlamı taşır. Bu nedenle 3D animasyon üretimi için saniye başına düşen kare sayısı artacak ve bu da süreci çok daha komplike bir hale getirecektir.



2D ve 3D Animasyon Videoları


Üretim Maliyetleri

Karmaşık olan her zaman daha maliyetlidir. Ama bu 2D kötüdür bu nedenle mutlaka 3D animasyon tercih etmelisiniz anlamına gelmez. Her iki tekniğin de kullanım alanları bulunur ve ürününüz için en doğru yaklaşımı seçmek size ve çalıştığınız profesyonel ekibe kalmaktadır. Hepsi bir stildir. Hepsi bir hikaye anlatım yöntemidir ve ikisinin de eşsiz yanları vardır.


Monomotion Studio ailesi olarak sizin için en uygun animasyon video türünü buluyoruz ve en uygun maliyetle hizmetinize sunuyoruz. Detaylı bilgi için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Bu içeriğimiz ilginizi çektiyse "Kaliteli Bir Ürün Odaklı Açıklayıcı Video Nasıl Oluşturulur?" isimli içeriğimize de göz atabilirsiniz!


Animasyon Video Çalışmalarımıza Örnek Videolar









190 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page